top of page

Zašto je maslinovo ulje dobro za srce i krvne žile?

Posebnosti maslinovog ulja proizvedenog od maslina ubranih prije zrelosti



Maslinovo ulje može se pohvaliti brojnim prednostima za ljudsko zdravlje koja su potkrijepljenaznanstvenim istraživanjima. Opće je poznato njegovo blagotvorno djelovanje na organizam. Od protuupalnog i antioksidativnog djelovanja do zaštitne uloge od razvoja različitih kroničnih bolesti.


Također, maslinovo ulje bogato je prirodnim antioksidansima, zelenim klorofilom i žutim beta karotenom. Prirodni antioksidansi maslinova ulja su i tzv. tokoferoli s vitaminom E koji također djeluje antioksidativno, te sudjeluje u održavanju zdravlja imunološkog sustava.


Maslinovo ulje čuva srce i krvne žile


Poznato je i kako maslinovo ulje čuva naše srce i krvne žile. Zašto je to tako? Odgovor ležu u oleinskoj kiselini koja ima glavnu zaštitnu ulogu. Oleinska kiselina je vrsta jednostruko nezasićene masne kiseline, koja je prirodno prisutna u maslinovom ulju. Upravo ona doprinosi smanjenju rizika od razvoja bolesti srca i krvnih žila.


Istraživanja su također pokazala kako osobe koje konzumiraju maslinovo ulje u većim količinama imaju značajno manji rizik od razvoja bolesti srca, ali i smrtnosti povezane s kardiovaskularnim bolestima. Ima li boljeg razloga za korištenje ovog čudotvornog ulja?


Koja je posebnost Monini GranFruttato ekstra djevičanskog maslinovog ulja?


Na tržištu se nalaze različite vrste i proizvođači, no posebno kvalitetna ekstra djevičanska maslinova ulja koja zadovoljavaju i udovoljavaju najrazličitijim zahtjevima potrošača su Monini ekstra djevičanska maslinova ulja. Svojim nepogrešivim i konzistentnim ukusom i mirisima, poboljšavaju sva jela.




Svaki proizvod s oznakom Monini ima svoje posebnosti i značajke, a jedno od uistinu najboljih je GranFruttato ekstra djevičansko maslinovo ulje. Kako bi se moglo proizvesti ovo 100-postotno talijansko ekstra djevičansko maslinovo ulje, odabire se samo ulje maslina koje su ubrane u posljednji trenutak prije optimalne zrelosti. Iako iz njih poteče manja količina ulja, njihov je sadržaj mnogo bogatiji antioksidansima i polifenolima. To u konačnici proizvodu daje poseban voćni okus i neodoljiv miris maslinova ulja.

Za neodoljive recepte u ove vruće dane posjetite i zapratite facebook stranicu Monini Hrvatska.

bottom of page