top of page

Vodič do najboljih pelena

Mame, prisjetite se na trenutak onih uzbudljivih trudničkih mjeseci u kojima iščekujete, priželjkujete i snatrite o vašoj bebi – osobito u onom scenariju kada ste iščekivale svoje prvo dijete pa uz uzbuđenje osjećate i laganu brigu i strepnju oko novog i nepoznatog... Jesu li trudnički mjeseci kod svih mama bili jako slični, gotovo isti?

Istražujete internetom, razgovarate s prijateljicama koje su isto trudne ili su već rodile pa su prepune korisnih savjeta – od onih „nemoj ovo nikako“, do „ovo moraš obavezno“, kupujete kolica, uređujete prostor u stanu za vaše dijete, pomno birate odjeću, čak je odjednom i izbor čarapica prevažan, a da ne počnemo tek govoriti o auto sjedalicama, dudama i igračkicama.

Pred kraj trudnoće sve se posloži, dani odjednom djeluju duži, ali tjedni brzo prolaze, čini vam se da je sve spremno i da više ili manje opušteno možete iščekivati dolazak bebe.

Ali postoji ona jedna karika u lancu o kojoj možda ne razmišljate puno, ali s dolaskom bebe vam sigurno postane primarna briga – izbor odgovarajućih pelena.


Što su odabrale mame?


Jednako kao i kada trebate izabrati mlijeko za tijelo ili gel za tuširanje pa očajavate pred pretrpanim policama u trgovinama gdje je izbor velik, tako vas i u odabiru kvalitetnih pelena može uhvatiti nedoumica.



Iskusne mame već znaju da treba voditi brigu o materijalu koji je mekan kako bi bebina koža ostala nježna, jednako je važno da je vanjski sloj pelene prozračan kako bi koža ostala suha, ali i da su krilca na pelenama rastezljiva i mekana kako bi se mogla prilagoditi bebinom trbuščiću. Uz sve navedeno, pri izboru treba imati na umu i zaštitu bebine kože, zato su mame odabrale Pampers Premium Care pelene koje su testirane i certificirane, nježne prema bebinoj koži, imaju brzosušeću jezgru te mogu upijati tekućinu za do 12 sati suhoće, na pelenama čak postoji indikator koji vam daje do znanja da je pelena mokra i da je vrijeme da ju promijenite, a dvostruka trakica uz noge prilagođava se bebinim nogicama za udobnost, ali i zaštitu od propuštanja.

Pampers timu bebina je sigurnost na prvom mjestu te su zato njihove pelene dermatološki testirane i ne sadrže nijedan od 26 mirisnih sastojaka koje je EU izdvojila kao potencijalne alergene.

bottom of page