top of page

Potpuna razgradnja plastike može trajati stoljećima

Konzumacijom morskih namirnica mikroplastika dospijeva u ljudski organizam




Tri četvrtine otpada u moru čini plastika, koja postaje sve veći problem. Potpuna razgradnja te tvari može trajati stoljećima. Do tada se plastika raspada u sitne čestice – tzv. mikroplastiku. Ona je sadržana u dosta kozmetičkih proizvoda, ali i u sintetičkoj odjeći, te preko otpadnih voda dospijeva u mora.


Veliki problem nastaje jer mikroplastiku morska bića konzumiraju kao hranu. Ako ta činjenica i dalje ne zvuči dovoljno potresno, iduća zasigurno hoće. Konzumacijom morskih plodova mikroplastika tako dospijeva i u ljudski organizam. Krajnje je vrijeme da i poduzeća promijene način razmišljanja i pojačano obrate pažnju na održivost kako bi pridonijeli zaštiti mora i voda.




Veliki koji paze na male


Jedan od najvećih trgovačkih lanaca koji obraća pažnju na spomenute probleme je Müller. Kod proizvodnje Müller robnih marki vrlo je važna zaštita okoliša te zato svoje proizvode i ambalažu stalno unapređuju.


Brojni proizvodi Müllerovih robnih marki AVEO, Barfuss, Duchesse, Lavozon, SensiDent ili Terri Naturi ne sadrže mikro plastiku, što je prepoznatljivo po logu bez mikro plastike.


Novi proizvodi Müller robnih marki se provjeravaju i dizajniraju načelno prema ekološkim aspektima uzimajući u obzir održivost. Istovremeno vrlo traženi proizvodi dobivaju naknadni lifting u ambalaži i sastojcima.




Kako je nastala svjetska uspješna poslovna priča?


Iz svog skromnog frizerskog salona osnivač tvrtke Erwin Müller je početkom sedamdesetih ostvario novi koncept samoposlužne drogerije i time potresao i revolucionirao cijelu branšu. Tako je u 65 godina postojanja tvrtke Müller nastala američka priča o uspjehu, ali na njemački način.


Jedna od tajni uspjeha zasigurno je široki asortiman. U Müller poslovnicama zaista ima sve što možete zamisliti. Također ih odlikuje ljubazno osoblje koje će uvijek vrlo rado dati stručan savjet, a s obzirom na njihovu predanu brigu o okolišu, Müller svoju uspješnu priču nastavlja graditi i u budućnosti.




bottom of page